سال آتی، سال حرکت به سوی استانداردسازی پژوهش است

دکتر احسان شمسی کوشکی دبیر کمیته ملّی اخلاق در پژوهش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دکتر آیت احمدی عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ارائه دهندگان و دکتر مریم جوادی عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین دبیر اجرایی کارگاه اصول اخلاقی در کارآزمایی‌های بالینی بودند.

دکتر امیر پیمانی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی قزوین، ضمن خیرمقدم و خوشامدگویی به حاضرین، برگزاری کارگاه‌هایی از این جنس را بسیار مهم دانست. دکتر منوچهر مهرام رییس کمیته اخلاق و رییس دانشگاه علوم پزشکی قزوین با عنوان کردن اینکه اهمیت اخلاق در حوزه پزشکی در بُعد پژوهش و آموزش بسیار قابل توجه است گفت: اگر این مقوله در رفتار سازمانی همکاران کاملاً جا بیافتد، تبدیل به یک عادت و سپس فرهنگ شده و حقوق مردم رعایت می‌شود. وی با بیان این مطرح تصریح کرد که آنچه در مباحث اخلاق مطرح می‌شود رعایت حق‌الناس است.

دکتر شمسی کوشکی ضمن تقدیر از میزبانی دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: این نشان می‌دهد که بحث اخلاق در این دانشگاه اولویت ویژه‌ای دارد، اخلاق در بالین و آموزش و اخلاق در حوزه درمان، وی با بیان این مطلب که در سال جاری 30 کارگاه منطقه‌ای در کشور برنامه‌ریزی کردیم اظهار کرد؛ با توجه به ضعف موجود در استاندارد پژوه تحقیق، در سال آینده باید به سمت استانداردسازی پژوهش پیش رفت. ایشان در ادامه، به بیان مبحث ذینفعان اصلی یک پژوهش استاندارد، تحقیق برای رفع مشکلات مردم، مراحل هر تحقیق، مهم‌ترین کار کمیته اخلاق در پژوهش، سیر تکامل درک از اخلاق در پژوهش یک کشور و اینکه تحقیقی که بحث علمی‌اش درست نباشد نمی‌تواند اخلاقی باشد پرداخت.

پس از ارائه توضیحات دکتر احمدی دیگر سخنران این کارگاه درباره انواع مطالعات بالینی، استانداردهای انجام کارآزمایی بالینی و جایگاه اخلاق و تداوم آن در این راستا، دکتر شمسی به سؤالات طرح شده حاضرین پاسخ داد.

کارگاه فوق، با حضور معاونین پژوهشی، اعضای کمیته اخلاق منطقه 6 آمایش کشور و اساتید پژوهشگر دانشگاه، روز پنجشنبه 20 دی 97 در سالن اجتماعات دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه برگزار شد.