۱۴۰۱/۰۲/۲۱
نتایج تحقیق مشترک بین المللی پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی قزوین نشان داد
كودكان بیشتر در معرض خطر عفونت های كرمی منتقله از خاك هستند

عفونت های کرمی منتقله از طریق خاک (STH) در مناطق در حال توسعه آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین بسیار شایع اند و تقریبا یک و نیم  میلیارد انسان را در سطح جهان تحت تأثیر خود قرار داده اند. ترایکوریس ترایکوریا یکی از شایع ترین عفونت های کرمی منتقله از طریق خاک است که عمدتاً در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری به صورت بومی یافت می شود، جایی که شیوع آن در کودکان می تواند به بیش از90 درصد برسد. تخمین زده شده است که بیش از 500 میلیون تَن از جمله 114 میلیون کودک در سنین پیش دبستانی و 233 میلیون کودک در سن مدرسه به این عفونت مبتلا هستند.
دکتر  میلاد بدری، دکترای تخصصی انگل شناسی پزشکی و مجری اصلی پژوهش با موضوع «بررسی شیوع عفونت کرمی تریکوریس منتقله از طریق آب و غذا در آسیا» در این خصوص گفت: اکثر موارد تریکوریازیس با تظاهرات بالینی جدی در کودکان پنج تا 15 ساله است. بیماران با عفونت انگلی بالا ممکن است علائمی مانند: ناراحتی شکمی و اسهال آبکی یا خونی را تجربه کنند که ممکن است منجر به کم خونی، سوء تغذیه و کاهش وزن شود. در عفونت های شدید، همچنین خطر انسداد یا سوراخ شدن کولون، خونریزی روده، آپاندیسیت، و پرولاپس رکتوم وجود دارد.
این پژوهشگر عفونت های منتقله از آب و غذا خاطر نشان کرد: داده‌های مطالعه حاضر نشان داد که شیوع کلی این عفونت انگلی در قاره آسیا 15.3 درصد و میانگین شیوع در کودکان سنین مدرسه 9.2 درصد و همچنین بیشترین میانگین شیوع در سنین یک تا 15 سال 4.23 درصد است.
دکتر بدری در خصوص راهکارهای پیشگیری از ابتلا به این عفونت کرمی گفت: برنامه های آموزشی با هدف بهبود وضعیت بهداشتی، مانند شُستن صحیح دست ها، میوه ها و سبزیجات؛ و اطلاع رسانی از طریق رسانه هایی جمعی در مناطق شایع می تواند به طور بالقوه به کاهش عفونت ترایکوریس ترایکوریا کمک کند.
شایان ذکر است، این مطالعه با همکاری دکتر آیدا وفای اصلاحی، دکتری انگل شناسی پزشکی و حمایت معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی قزوین، دانشکده دامپزشکی و علوم زیست پزشکی تگزاس آمریکا و مرکز بیماری های منتقله از خاک دانشکده پزشکی موتیارا کشور اندونزی، تحت نظارت دکتر Christine M. Budke  و دکترToni Wandra  انجام شده است.
 نتایج یافته های این مطالعه در ژورنال معتبرParasitology Research  در دسترس محققان و دانشمندان از طریق لینک
https://doi.org/10.1007/s00436-021-07365-8  قرار گرفته است.

6.0.9.0
    V6.0.9.0